Російський рубль почав падати на тлі агресії РФ на кордонах України

Читать на русском
За місяць рубль опустився до піврічного максимуму, втративши 5%, і зараз торгується в середньому в районі близько 77 рублів за долар
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Російський рубль почав істотно втрачати в ціні на тлі напружених обставин у світі. Інвесторів відлякує агресивна поведінка російських військ на кордоні з Україною і можливі каральні заходи на адресу Москви з боку США.

Про це повідомляє Financial Times.

Видання зазначає, що за місяць рубль опустився до піврічного максимуму, втративши 5%, і зараз торгується в середньому в районі близько 77 рублів за долар.

«Падіння рубля протягом цього періоду було найсерйознішим серед валют країн, що розвиваються, крім турецької ліри... Аналітики очікували, що рубль відновиться у 2021 році після того, як він минулого року впав на 16% через пандемію і пов'язаного з цим падінням цін на нафту. Минулого тижня Мінекономіки РФ підвищило прогноз зростання ВВП на 2021 рік до 3,8%, але рубль натякнув на макроекономічну вразливість Москви перед напруженими відносинами із Заходом», - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, за даними Білого дому, Росія зосередила на кордоні з Україною найзначніше число військ з 2014 року.

Президент США Джозеф Байден провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої підняв питання про стягування російських військ до кордонів України.

Раніше в Кремлі прокоментували попередження США про відповідальність за агресію проти України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: