США зацікавлені в підтримці України перед обличчям російської агресії – Пентагон

Читать на русском
США вже надавали Україні військову підтримку, надаючи нелетальну зброю і військових інструкторів
Ллойд ОстінAP Photo

США зацікавлені в тому, щоб надавати Україні допомогу на тлі стягування великих мас російських військ до українських кордонів.

Про це заявив міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін у Брюсселі на спільній пресконференції з державним секретарем США Ентоні Блінкеном і генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

«Я закликаю Росію поважати територіальну цілісність України. Ми налаштовані надавати допомогу Україні в її потребах в самообороні. І ми будемо прагнути продовжувати робити те ж саме в майбутньому, грунтуючись на потребах», - зазначив Остін.

Загроза чи залякування: що відбувається на кордоні України з РФЧому Росія стягує війська до кордону з Україною та чи можливе повномасштабне вторгнення на Донбасі, читайте в матеріалі «Слово і діло».

Остін також нагадав, що США вже надавали Україні військову підтримку, надаючи нелетальну зброю і військових інструкторів, Вашингтон має намір і надалі це робити. Також будуть вивчені та запропоновані на розгляд президенту Байдену інші варіанти надання допомоги Україні.

Ситуація на українських кордонах відстежується, додав міністр, тому Росії краще відмовитися від агресії та припинити свою провокаційну діяльність.

Нагадаємо, за даними Білого дому, Росія зосередила на кордоні з Україною найзначніше число військ з 2014 року.

Президент США Джозеф Байден провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої підняв питання про стягування російських військ до кордонів України.

Раніше в Кремлі прокоментували попередження США про відповідальність за агресію проти України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: