У ТКГ оцінили ймовірність обміну полоненими найближчим часом

Читать на русском
З урахуванням напруженої ситуації на українському кордоні малоймовірно, щоб Росія найближчим часом погодилася на такий обмін
Сергій Гармашradiosvoboda.org

Враховуючи, що на будь-яких переговорах по Донбасу Росія використовує питання з обміном утримуваних осіб, як ще один інструмент тиску, звільнення полонених громадян України може відбутися ще не скоро.

Про це розповів член української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Сергій Гармаш в ефірі телеканалу «Україна 24».

«На останньому засіданні під час звіту гуманітарної підгрупи я почув факт, що Україна в черговий раз дала списки. Чи буде вирішено питання - якщо і буде, то не на рівні ТКГ. Хоча б на рівні зовнішньополітичних радників було б бажано про це домовитися. Ось технічне забезпечення такого обміну буде проводити ТКГ, якщо про нього буде політична домовленість на вищому рівні», — зазначив він.

Гармаш додав, що з урахуванням дуже напруженої ситуації на українському кордоні вкрай малоймовірно, щоб Росія найближчим часом погодилася на такий обмін.

«Вона буде використовувати всі можливі для неї механізми для тиску на Україну. На жаль, обмін полоненими - це один з таких механізмів», - пояснив він.

Раніше президент Володимир Зеленський зазначив, що російська сторона зриває обмін полоненими, оскільки досі не передала в ОБСЄ списки призначених для обміну осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: