Обмін полоненими: в ТКГ озвучили вимогу бойовиків

Читать на русском
Бойовики Донбасу блокують обмін полоненими та висувають вимогу, виконати яку немає можливості.

Бойовики Донбасу блокують обмін полоненими та висувають вимогу, виконати яку немає можливості.

Про це розповів представник української делегації в Тристоронньої контактній групі Сергій Гармаш на сторінці в Facebook.

За словами Гармаша, проросійські бойовики вимагають процесуального очищення 9 осіб, яких українська сторона звільнила у рамках минулого обміну.

Особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО: чому дію закону знову продовжуютьЗ 2014 року формальний закон так і не почав діяти, адже окупаційні війська так і не вивели з ОРДЛО, а відтак і не провели місцеві вибори. Однак, цю норму щороку продовжують.

«Очистити їх без їхнього бажання або присутності ми юридично не можемо, а їхнє бажання та місцеперебування невідомі не тільки нам, а й їхнім адвокатам. Та сторона це знає, але використовує як привід, щоб заблокувати обмін», - пояснив він.

Крім того, як розповів Гармаш, окупанти продовжують блокувати доступ представників Міжнародного комітету Червоного Хреста і родичів полонених. За чотири місяці представники МКЧХ змогли відвідати чотирьох полонених.

«Через нібито карантинних обмежень не можуть їх відвідувати ні родичі, ні будь-хто інший. Водночас на нашій території, їх людей відвідують в місцях позбавлення волі й МКЧХ, і навіть родичі», - додав Гармаш.

Раніше Україна в ТКГ запропонувала наступні кроки «Паризького саміту».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: