Омбудсмен назвала кількість полонених українців в ОРДЛО

Читать на русском
У полоні на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей знаходяться близько 300 громадян України.
фото з відкритих джерел

У полоні на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей перебувають близько 300 громадян України. Ще майже 260 вважають зниклими безвісти.

Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова після зустрічі з Комісаром Ради Європи з прав людини Дунею Міятович в Telegram.

В ОРДЛО блокують мирні ініціативи – КравчукРосія і ОРДЛО навмисно блокують будь-які кроки, які можуть надалі привести до миру на Донбасі

«В полоні на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей знаходяться 280 громадян України, з них: 236 цивільні особи і 40 військовослужбовців. Ще 258 людей вважаються зниклими без вісти. Також ускладнилася ситуація з переведенням засуджених осіб, які до середини 2014 року відбували покарання на згаданих територіях. Зараз 450 засуджених, в тому числі 70 осіб довічно позбавлених волі, не можуть бути переведені на підконтрольну уряду України територію», - написала вона.

Омбудсмен розповіла також, що РФ має з політичних мотивів 133 громадянина України. 114 з них знаходяться в незаконному укладанні, з них: 15 - на території тимчасово окупованого Криму, 99 - в РФ.

При цьому 78 - громадяни України кримськотатарської національності, уточнила вона.

Нагадаємо, раніше Денісова повідомляла, що переговори щодо обміну полоненими з ОРДЛО практично заморожені.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: