Обмін полоненими: прогрес у врегулюванні чи черговий шантаж з боку РФ

Читать на русском
Євген Дикийексперт Міжнародного інституту демократій

Українська делегація у Тристоронній контактній групі закликала провести обмін полоненими у форматі «всіх на всіх» до кінця цього року. У коментарі «Слово і діло» політичний експерт Євген Дикий відзначив, що черговий обмін полоненими не відбудеться, бо Україна не може собі зараз дозволити політичні поступки.

«Гадаю, що обміну не буде. Бо обіцянка обміну «всіх на всіх» — це є той «пряник», яким російська сторона зваблює українську сторону і, зокрема, президента Зеленського. Але вони підуть на це, якщо отримають якісь серйозні політичні поступки з українського боку, а я гадаю, що наше суспільство не дасть нині зробити якихось серйозних поступок Росії», — сказав Дикий.

Експерт відзначив, що питання обміну Росія використає для шантажу задля політичних гарантій врегулювання конфлікту на Донбасі за кремлівськими правилами.

Українська делегація в ТКГ закликала провести новий обмін полоненимиУкраїнська делегація у Тристоронній контактній групі закликала провести обмін полоненими у форматі всіх на всіх до кінця поточного року.

«Все, як завжди. Росія наполягає на тому, щоб Україна пішла на політичні кроки до виведення російських військ, до передачі контролю над кордоном. Буде знову відбуватися історія: Росія вимагає поступок, українське суспільство цього не дозволяє, у результаті обмін зривається», — сказав Дикий.

Нагадаємо, раніше міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив, що війна на Донбасі стала невигідною для Росії.

Також ми писали, що Тристороння контактна група взяла за основу український план дій щодо Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: