Росія досі не передала ОБСЄ списки для обміну полоненими – Зеленський

Читать на русском
Україна передала в ОБСЄ списки, в яких вказані особи для обміну полоненими. Однак РФ та її поплічники з окупованих територій цього не зробили
Володимир ЗеленськийФото УНІАН

Російська сторона зриває обмін полоненими, оскільки досі не передала в ОБСЄ списки призначених для обміну осіб.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час спілкування з представниками українських та іноземних ЗМІ в Парижі. Трансляція заходу велася на сторінці офісу президента в Facebook.

«У нас був обмін, тут у нас були нормальні просування. Спочатку був обмін, а що стосується другої частини полонених у форматі «всіх на всіх» ми передали списки ОБСЄ. Я про це сказав пану Макрону і пані Меркель. Списки з боку Росії, з боку сепаратистів вони ОБСЄ не передали», - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, в полоні на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей перебувають близько 300 громадян України. Ще майже 260 вважаються зниклими безвісти.

Раніше омбудсмен Людмила Денісова повідомляла, що в окупованому Росією Криму, а також в катівнях проросійських бойовиків на Донбасі незаконно утримуються силою не менше 376 громадян України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: