Президент США Байден виступив з офіційною заявою з приводу Росії

Читать на русском
Основний посил промови президента - США хоче конструктивних, стабільних відносин з Росією і не хоче ескалації
Джозеф Байденthebell.io

Президент США Джозеф Байден виступив з офіційною заявою, яка стосується ситуації навколо Росії.

Трансляція велася на сайті Білого дому.

Коментуючи рішення про санкції, Байден заявив, що вони введені проти РФ за втручання у вибори і за кібератаку. Однак вони не такі сильні, як могли бути, тому що США хоче стабільних відносин з Росією і не хоче ескалації. Тому він і Путін повинні влітку зустрітися в Європі - щоб вирішити накопичені питання і на новому двосторонньому саміті спробувати запустити діалог про стратегічну безпеку.

Ера Байдена: що зміниться для УкраїниПозитив обрання президентом США Джо Байдена для України в тому, що співпраця між двома державами однозначно пожвавиться. Наскільки вона буде успішною – прогнозував політолог Олександр Радчук.

Також Байден зазначив, що США стурбовані нарощуванням російської військової активності навколо України, але при цьому налаштовані на деескалацію ситуації та готові до конструктивного діалогу.

«В інтересах США працювати з Росією.... За весь час нашої історії відносин ми знаходили можливості для співпраці», - зазначив він.

Крім цього, президент США торкнувся теми «Північного потоку-2», зазначивши, що завжди був проти цього проєкту, проте зараз це питання занадто складне, щоб відразу його вирішити.

President Biden Delivers Remarks on RussiaThe White House

Нагадаємо, президент США Джо Байден у четвер, 15 квітня, підписав указ про новий пакет санкцій проти Російської Федерації. У Білому домі уточнили, що санкції вводяться за втручання в американські вибори, а також за кібератаки на США.

Міністерство закордонних справ Росії у якості реакції на нові санкції США викликало «на килим» посла США і пообіцяло «жорсткі заходи у відповідь».

Нагадаємо, 13 квітня президент США Джозеф Байден провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої підняв питання про стягування російських військ до кордонів України та запропонував йому особисту зустріч.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: