Пропозиція щодо зустрічі Байдена та Путіна в силі, попри санкції – Білий дім

Читать на русском
У США впевнені, що нова порція антиросійських санкцій не повинна перешкодити особистій зустрічі двох президентів
Дженнифер ПсакиGetty Images

Пропозиція Вашингтона щодо зустрічі президента США Джозефа Байдена і Росії Володимира Путіна на території третьої країни залишається в силі попри введені проти РФ санкції.

Про це заявила прессекретар Білого дому Дженніфер Псакі під час традиційного брифінгу 15 квітня.

«Запрошення залишається в силі, і ми вважаємо, що саміт був би хорошим кроком вперед до розвитку стабільних і передбачуваних відносин», - відповіла Псакі на відповідне запитання представників ЗМІ.

Нагадаємо, президент США Джо Байден у четвер, 15 квітня, підписав указ про новий пакет санкцій проти Російської Федерації. У Білому домі уточнили, що санкції вводяться за втручання в американські вибори, а також за кібератаки на США.

Після введення санкцій проти Росії президент США Джо Байден оголосив режим надзвичайної ситуації у сфері національної безпеки - загроза обумовлена шкідливою іноземною діяльністю Росії.

Міністерство закордонних справ Росії у якості реакції на нові санкції США викликало «на килим» посла США і пообіцяло «жорсткі заходи у відповідь».

Нагадаємо, 13 квітня президент США Джозеф Байден провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої підняв питання про стягування російських військ до кордонів України та запропонував йому особисту зустріч.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: