Байден назвав дату виведення військ США з Афганістану

Читать на русском
Американські війська, зазначив президент США, будуть залишати Афганістан організовано, в координації з союзниками та партнерами
Джозеф БайденReuters

Війська США почнуть залишати Афганістан, починаючи з 1 травня 2021 року. Офіційно визначено, що вони повністю покинуть країну не пізніше 11 вересня 2021 року.

Про це заявив президент США Джозеф Байден у відеозверненні, трансляція якого велася на сайті Білого дому.

«США починають виведення військ з Афганістану 1 травня. Ми не будемо проводити це у квапливій манері, а будемо діяти відповідально, продумано і безпечно», – сказав Байден.

Американські війська, зазначив президент США, будуть залишати Афганістан організовано, в координації з союзниками та партнерами. Байден також попередив про відповідальність рух «Талібан», зазначивши, що вони будуть покарані, якщо спробують атакувати військовослужбовців США при виведенні.

«Ми захистимо себе і партнерів, використовуючи всі доступні засоби», - додав він.

Байден підтвердив, що американські війська покинуть Афганістан до 11 вересня 2021 року і заявив, що закличе інші країни, включаючи Росію і Китай, до підтримки Афганістану.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що президент США Джозеф Байден планує вивести всі американські війська з Афганістану до 11 вересня 2021 року, приурочивши цю подію до 20-ї річниці терактів 11 вересня 2001 року.

Військова присутність США в Афганістані зберігається з 2001 року. США надають військову, консультаційну та дипломатичну допомогу демократичному уряду Афганістану, який веде бойові дії проти терористичної організації «Талібан».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: