НАТО слідом за США виводить війська з Афганістану

Читать на русском
У період з 1 травня до 11 вересня 2021 року разом з американськими військами буде виведено і військове угруповання НАТО
НАТО в АфганістаніAssociated Press

Країни-учасниці НАТО слідом за США прийняли рішення вивести свої військові контингенти з Афганістану. Виведення розпочнеться з 1 травня 2021 року, одночасно з американськими військами.

Про це повідомляє німецьке агентство dpa. Інформацію підтвердив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг у Twitter.

«Союзники по НАТО погодилися згорнути свою місію в Афганістані після рішення США про виведення військ», - йдеться в повідомленні агентства.

У період з 1 травня до 11 вересня 2021 року разом з американськими військами буде виведено і військове угруповання НАТО - близько семи тисяч військовослужбовців.

«Ми будемо продовжувати підтримувати Афганістан, це знаменує нову главу наших відносин», - прокоментував це рішення Столтенберг.

Нагадаємо, президент США Джозеф Байден заявив, що війська США почнуть залишати Афганістан, починаючи з 1 травня 2021 року. Офіційно визначено, що вони повністю покинуть країну не пізніше 11 вересня 2021 року.

Військова присутність США в Афганістані зберігається з 2001 року. США надають військову, консультаційну та дипломатичну допомогу демократичному уряду Афганістану, який веде бойові дії проти терористичної організації «Талібан».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: