Російське МЗС викликало посла США через нові санкції

Читать на русском
У Росії пообіцяли невідворотну відповідь на новий пакет санкцій, запроваджених сьогодні президентом США Джо Байденом.
Фото: пресслужба МЗС РФ

МЗС РФ викликало американського посла Джона Саллівана у зв'язку з новими санкціями, які сьогодні офіційно запровадив президент США Джо Байден.

Про це у четвер, 15 квітня, повідомила представник МЗС РФ Марія Захарова, пише російське видання ТАСС.

У НАТО відреагували на нові санкції США щодо РосіїНАТО підтримує санкції, які сьогодні впровадили США щодо Росії - в Альянсі закликали Росію припинити провокації на кордоні України.

«Ми поділимося з вами додатковою інформацією за підсумками цієї розмови, яка буде для американської сторони важкою», - заявила вона.

Захарова також пообіцяла, що Москва «невідворотно відреагує на американські санкції».

«Подібна агресивна поведінка, безумовно, отримає рішучу відсіч. Відповідь на санкції буде невідворотною. У Вашингтоні повинні усвідомити, що за деградацію двосторонніх відносин доведеться розплачуватися. Відповідальність за те, що відбувається цілком на Сполучених Штатах Америки», - сказала вона.

Крім того, Захарова знову звинуватила НАТО в нагнітанні ситуації навколо України.

Нагадаємо, президент Джо Байден сьогодні, 15 квітня, підписав указ про нові санкції проти Росії за кібератаки на США і втручання у вибори. Під них потрапили 16 організацій і 16 фізичних осіб РФ, 10 російських дипломатів, яких вишлють з Вашингтона. Також вводяться обмеження проти держборгу Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: