Байден запровадив нові санкції проти Росії

Читать на русском
Президент США Джо Байден 15 квітня підписав указ про новий пакет санкцій проти РФ за кібератаки і втручання у вибори.
фото REUTERS

Президент США Джо Байден у четвер, 15 квітня, підписав указ про новий пакет санкцій проти Російської Федерації.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

«Сьогодні президент Байден підписав нове розпорядження про санкції, щоб продемонструвати рішучість адміністрації відреагувати на шкідливу зовнішню діяльність Росії і стримати її в повному обсязі», - йдеться в повідомленні адміністрації президента США.

У Білому домі уточнили, що санкції запроваджують за втручання в американські вибори, а також за кібератаки на США.

Зокрема, США висилають 10 російських дипломатів з Вашингтона і впроваджують обмеження для 16 організацій і 16 фізичних осіб РФ за втручання у вибори США в 2020 році.

У повідомленні сказано, що США заборонили американським фінустановам купувати російські боргові зобов'язання (а саме - брати участь на первинному ринку рублевих або нерублевих облігацій, випущених після 14 червня 2021 року Центробанком Росії, Фондом національного добробуту РФ або Мінфіном РФ).

Також заборонено надання позик в рублях або не в рублях цим російським установам.

«Ця директива дає уряду США право розширювати санкції щодо суверенного боргу Росії у разі потреби», - відзначили у Білому домі.

Санкції також запроваджені проти шести російських компаній, які підозрюють у причетності до кібератаки на SolarWinds. Під санкції також потрапили 8 фізичних і юридичних осіб за причетність до окупації Криму.

Нагадаємо, президент США Джо Байден провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним 13 квітня. Під час розмови Байден підняв питання щодо стягування російських військ до кордонів України.

Крім того, як повідомляли у Білому домі, Байден також дав Путіну зрозуміти, що США будуть рішуче діяти на захист своїх національних інтересів у відповідь на дії Росії, такі як кібератаки і втручання у вибори.

При цьому США попередили Росію про наслідки у разі агресії проти України. На попередження США відреагували у Кремлі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: