США закінчать виведення військ з Афганістану у вересні 2021 року

Читать на русском
Державний секретар США Ентоні Блінкен і глава Пентагону Ллойд Остін обговорять виведення військ у Брюсселі 14 квітня
Армія США в АфганістаніGetty Images

Президент США Джозеф Байден планує вивести всі американські війська з Афганістану до 11 вересня 2021 року, приурочивши цю подію до 20-ї річниці терактів 11 вересня 2001 року.

Про це повідомляє американський телеканал CNBC.

Державний секретар США Ентоні Блінкен і глава Пентагону Ллойд Остін планують в середу, 14 квітня, в Брюсселі, обговорити виведення військ з союзниками по НАТО.

«Військова сила не вирішить внутрішньополітичні виклики Афганістану... Виведення решти військ почнеться до 1 травня. Ми плануємо вивести всі американські війська з країни до 20-ї річниці 11 вересня», - розповів держсекретар.

Нагадаємо, новий президент США Джо Байден планує покласти край участі американських військових у найтриваліших військових операціях Штатів за кордоном. В першу чергу, мова йде про конфлікт в Афганістані, звідки Байден хоче вивести армію США і допомагати врегулюванню конфлікту виключно мирними методами.

Військова присутність США в Афганістані зберігається з 2001 року. США надають військову, консультаційну та дипломатичну допомогу демократичному уряду Афганістану, який веде бойові дії проти терористичної організації «Талібан».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: