Росія не напала б у 2014 році, будь Україна в НАТО – Кулеба

Читать на русском
Кулеба нагадав також, що у 2014 році Україна стала жертвою агресії РФ - вона не провокувала Росію напасти
Дмитро Кулеба112 International

Гібридна агресія Росії проти України, що йде вже сім років, була б неможлива, якби у 2014 році Україна вже перебувала в Північноатлантичному альянсі (НАТО).

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю іспанському агентству EFE.

«Якби Україна була членом НАТО до 2014 року, Росія не наважилася б напасти на країну, захищену Організацією Північноатлантичного договору», - зазначив глава МЗС України.

Вік НАТО не бачити. Колонка Леоніда ШвецяЗатримано Юрія Зонтова – співробітника Служби зовнішньої розвідки і брата судді Павла Вовка. Непогано б, щоб внутрішнє розслідування торкнулося ширшого кола питань, ніж посередництво розвідника в схемах брата.

Кулеба нагадав також, що у 2014 році Україна стала жертвою агресії РФ - вона не провокувала Росію напасти. На його думку, ті, хто вважають причиною нападв РФ на Україну у 2014 році нібито провокування Москви - це або російські агенти на утриманні Кремля, або просто недалекоглядні люди, і не зрозуміло, що з цього гірше.

Нагадаємо, в ТКГ не виключають масштабного конфлікту з Росією при вступі України в НАТО.

Раніше в Північноатлантичному альянсі назвали ключові реформи, які знадобляться Україні для наближення до НАТО і вступу до його лав надалі.

Також нагадаємо, Адміністрація президента Джозефа Байдена підтримує прагнення України до вступу в НАТО, проте остаточне рішення в цьому питанні належить Альянсу. Про це заявила прессекретар Білого дому Дженніфер Псакі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: