У НАТО закликали Росію до негайної деескалації на українському кордоні

Читать на русском
Держсекретар США заявив, що Україна абсолютно правильно трималася перед обличчям навислої над нею небезпеки.
Ілюстративне фотоnato.int

НАТО одностайно висловлює сильну стурбованість діями Росії на українському кордоні та закликає Москву до негайної деескалації.

Про це під час пресконференції в Брюсселі заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Ми також провели деякий час сьогодні, обговорюючи глибоке занепокоєння, яке поділяють союзники, щодо Росії та її дій на кордонах України - найбільшу концентрацію військ там з 2014 року. Для мене було вражаюче, що на зустрічі Північноатлантичної ради - всі 30 з нас висловили стурбованість і прихильність побачити кроки Росії по деескалації напруженості, яку вона створює», - заявив Блінкен.

Загроза чи залякування: що відбувається на кордоні України з РФЧому Росія стягує війська до кордону з Україною та чи можливе повномасштабне вторгнення на Донбасі, читайте в матеріалі «Слово і діло».

Держсекретар США заявив, що Україна абсолютно правильно трималася перед обличчям навислої над нею небезпеки.

«Тим часом Україна продемонструвала, на мою думку, справжню стриманість перед обличчям російських провокацій. Ось чому ми зосереджені на цьому і чому Альянс стурбований і ми об'єднані в цій стурбованості», - зазначив він.

«Сьогодні міністри НАТО дали оцінку військовому нарощуванню сил Росії в Україні та навколо неї. Це найбільша концентрація російських військ з часів незаконної анексії Криму у 2014 році. Ми закликаємо Росію негайно провести деескалацію, зупинитися на шляху агресивних провокацій і поважати власні міжнародні зобов'язання», - додав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Нагадаємо, за даними Білого дому, Росія зосередила на кордоні з Україною найзначніше число військ з 2014 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: