Російська агресія виглядає відмінним фоном для вступу в НАТО – ексміністр

Читать на русском
Але все-таки, зазначив міністр, найкращий спосіб для вступу в НАТО - виконати для цього всі необхідні вимоги та провести всі реформи.
Володимир Огризко24 канал

На тлі російської агресії Україні варто знову і знову якомога наполегливіше підіймати питання про надання їй, як мінімум, Плану дій щодо членства в НАТО.

Про це заявив колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Тема вступу України в НАТО не нова, і коли-небудь дійсно треба переводити цю тему з майже мертвою в таку, яка оживає. Російська агресія і те, що зараз відбувається на Сході та в Криму, якраз непоганий фон для того, щоб оживити цю ідею, тим більше що Україна за ці 12 років зробила чимало. Тому, можливо, обрана така тактика, щоб привернути увагу і в Україні, і у світі. Адресат Америка - це зрозуміло, тому що це ключова держава. І як би хто не говорив, що там всі 30 будуть вирішувати, реально дивлячись на ситуацію, будуть вирішувати не 30, а кілька держав на чолі зі Сполученими Штатами Америки», - вважає ексміністр.

У ТКГ не виключають масштабного конфлікту з Росією при вступі України до НАТОРадник глави ТКГ Арестович висловив побоювання, що Росія розпалить в Україні ще більш масштабний конфлікт і нагадав про загрозливі заяви МЗС РФ

Але все-таки, додав Огризко, найкращий спосіб для вступу в НАТО - виконати для цього всі необхідні вимоги та провести всі реформи.

«Думаю, нам нарешті треба цю фразу розшифрувати. Будь-яка реформа - це конкретні дії... Україна отримала свого часу безвіз дуже просто - ми домовилися з Європейським Союзом, що виконаємо певну кількість зобов'язань. Ми їх виконали та отримали. Так само зараз треба слово реформи трансформувати в дуже конкретний План дій щодо членства в Альянсі... Треба пройтися по всіх тих параметрах, які у нас ще залишилися, і тоді через 3-4 роки тема вступу в НАТО перейде з теорії реформ в дуже практичну площину», - зазначив він.

У НАТО озвучили ключові реформи для вступу України до АльянсуОсновними кроками для України стануть реформа сектору безпеки та оборони, забезпечення верховенства права та боротьба проти корупції

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в процесі засідання Комісії Україна-НАТО 13 квітня запропонував країнам-членам Альянсу програму з десяти кроків, спрямованих на підтримку України в умовах ескалації ситуації на українських кордонах.

Нагадаємо, біля кордону України та Росії зафіксували зосередження російських військ. У Кремлі заявили, що російська армія нібито нікому не загрожує і буде перебувати біля кордонів, поки президент РФ Володимир Путін не віддасть інший наказ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: