Глави НАТО і Держдепартаменту обговорили нарощування сил Росії біля українських кордонів

Читать на русском
Блінкен і Столтенберг також обговорили плани на майбутній саміт НАТО і перспективи встановлення миру в Афганістані
Ентоні БлінкенReuters

Державний секретар США Ентоні Блінкен обговорив з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом в телефонному режимі деякі ключові питання, пов'язані зі сферою безпеки, в тому числі ескалацію з боку РФ і масовий рух російських військових сил біля України.

Про це 12 квітня повідомила пресслужба Державного департаменту США.

«Держсекретар Блінкен і генеральний секретар Столтенберг обговорили кілька питань, у тому числі необхідність негайного припинення Росією агресивного скупчення військ уздовж кордонів України та в окупованому Криму», - заявили в Держдепі.

Донбас: загроза та сценарії анексіїСценарій повної анексії Донбасу цілком відкрито лежав на кремлівському столі, і підготовка до його реалізації активно йшла, але потім його зі столу прибрали. В сміття не викинули, а відклали в скриньку секундної доступності.

Відзначається, що Блінкен і Столтенберг також обговорили плани на майбутній саміт НАТО і перспективи встановлення миру в Афганістані.

Раніше адміністрація президента США Джозефа Байдена попередила Росію про серйозні наслідки для Москви у разі агресії проти України.

Нагадаємо, в Генштабі заявили, що на окупованих Росією територіях України знаходиться до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

У Кремлі заявили, що російська армія нібито нікому не загрожує і буде перебувати біля кордонів стільки, скільки забажає - поки президент РФ Володимир Путін не віддасть інший наказ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: