Переговори в ТКГ перетворилися на театр абсурду – Кулеба

Читать на русском
За словами Кулеби, в цьому винна Росія, у якої немає бажання працювати на конструктивний результат
Дмитро КулебаРБК-Украина

Переговори у форматі Тристоронньої контактної групи по Донбасу, завдяки Росії, перетворилися на театр абсурду.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю іспанському виданню EFE.

За словами Кулеби, хотілося б, щоб процес дипломатичного врегулювання був більш успішним, однак у Росії немає бажання працювати на конструктивний результат.

У ТКГ виключили можливість перенесення засідань до ПольщіВодночас є інші, більш нейтральні та обговорювані варіанти місць, куди можна перенести засідання ТКГ.

«Відверто кажучи, мені процес консультацій ТКГ здається театром абсурду, де всі знають, що відбувається, майже всі рішення добре підготовлені та лежать на столі. Але оскільки російській стороні критично не вистачає політичної волі для досягнення мирної угоди, всі ходять колами», - пояснив він.

Нагадаємо, на терміновому засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей 7 квітня сторони підтвердили необхідність відновлення режиму припинення вогню. Однак відповідна заява не була підписана через позицію, яку зайняла Росія.

Раніше віцепрем'єр України Олексій Резніков заявив, що українська делегація в Тристоронній контактній групі після завершення пандемії коронавірусу не поїде до Мінська і почне підшукувати новий майданчик для зустрічей і переговорів, оскільки Білорусь дозволяє собі антиукраїнську риторику.

Глава ТКГ Леонід Кравчук припустив, що переговори у форматі Тристоронньої контактної групи можуть бути перенесені на територію Польщі.

У Мінську заява Кравчука викликала напад погано приховуваної люті та порцію звинувачень на адресу України в цілому.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: