У ТКГ виключили можливість перенесення засідань до Польщі

Читать на русском
Водночас є інші, більш нейтральні та обговорювані варіанти місць, куди можна перенести засідання ТКГ.
Ілюстративне фотоСуспільне UA

Засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання питання на Донбасі не стануть переносити в Польщу, оскільки на цей варіант не погодиться Росія, для якої переговори на території країни НАТО - болюче питання.

Про це розповів радник української делегації в ТКГ, Олексій Арестович в інтерв'ю Радіо Свобода.

Водночас Арестович зазначив, що є інші, більш нейтральні та обговорювані варіанти місць, куди можна перенести засідання ТКГ.

«Польща - не думаю, що буде підходящим майданчиком для Росії. Тому що російсько-польські відносини відомі. Швидше за все це станеться, і ми можемо так фантазувати, це буде щось на зразок Швеції, можливо Австрії. Тобто країни, які не є членом НАТО. Для Росії це дуже чутливе питання», - пояснив він.

Раніше віцепрем'єр України Олексій Резніков заявив, що українська делегація в Тристоронній контактній групі після завершення пандемії коронавірусу не поїде до Мінська і почне підшукувати новий майданчик для зустрічей і переговорів, оскільки Білорусь дозволяє собі антиукраїнську риторику.

Глава ТКГ Леонід Кравчук припустив, що переговори у форматі Тристоронньої контактної групи можуть бути перенесені на територію Польщі.

У Мінську заява Кравчука викликала напад погано приховуваної люті та порцію звинувачень на адресу України в цілому.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: