У Мінську обурилися ідеєю України щодо перенесення майданчика для переговорів ТКГ

Читать на русском
Особливу лють МЗС Білорусі викликало пропозиція глави української групи в ТКГ Леоніда Кравчука перенести переговори до Польщі
Володимир Макейpolitring.com

Бажання України перенести переговори Тристоронньої контактної групи з Білорусі в будь-яку іншу країну нібито свідчать про те, що Україна не хоче виконувати Мінські угоди.

Про це заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей в ефірі каналу «Білорусь 1».

«Подібного роду вакханалія навколо цієї заяви говорить про небажання окремих українських політиків дотримуватися тих домовленостей, які були досягнуті в Мінську. Неважливо де будуть проходити ці засідання. Нехай вони навіть в Антарктиді проходять - головне, щоб був досягнутий конкретний результат. А саме - зупинені бойові дії на сході України», - заявив він.

Особливу лють Макея викликала пропозиція глави української групи в ТКГ Леоніда Кравчука перенести переговори до Польщі - білоруський міністр дорозмовлявся до того, що назвав цю пропозицію «сміховинною» і поставив під сумнів нейтральність Польщі.

«Я не знаю звідки родом пан Кравчук, але ця його фраза-жарт гідна пера покійного одесита Михайла Жванецького. Вже більш «нейтральної» країни, ніж Польща, у всьому світі не знайти», - заявив білоруський міністр.

Раніше віцепрем'єр України Олексій Резніков заявив, що українська делегація в Тристоронній контактній групі після завершення пандемії коронавірусу не поїде до Мінська і почне підшукувати новий майданчик для зустрічей і переговорів, оскільки Білорусь дозволяє собі антиукраїнську риторику.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: