Україна ініціює екстрене позачергове засідання ТКГ

Читать на русском
Українська сторона у тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі ініціює екстрене позачергове засідання ТКГ.
Штаб ООС(архів).

Українська сторона у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі ініціює екстрене позачергове засідання ТКГ.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби української делегації.

Загроза чи залякування: що відбувається на кордоні України з РФЧому Росія стягує війська до кордону з Україною та чи можливе повномасштабне вторгнення на Донбасі, читайте в матеріалі «Слово і діло».

В українській делегації заявили, що з моменту минулого засідання 30 березня внаслідок обстрілу позицій Збройних Сил України був поранений мирний житель Красногорівки Донецької області. Крім того, в результаті прицільного вогню противника загинули три військовослужбовці ЗСУ, ще чотири отримали бойові поранення і травми.

«Виходячи з цього, керуючись пунктом 4 Доповнення до Комплексу заходів з виконання Мінських угод від 12 лютого 2015 року за підсумками консультацій ТКГ від 29 вересня 2015 року Глава Української делегації Л.Кравчук звернувся до керівництва ОБСЄ підтримати ініціативу України про скликання екстреної зустрічі Тристоронньої контактної групи для обговорення питань щодо негайного вжиття рішучих заходів з відновлення режиму припинення вогню і повернення до суворого виконання домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року», — йдеться в повідомленні пресслужби.

Нагадаємо, на Донбасі спостерігається ескалація ситуації. Лише за минулу добу, 5 квітня, у районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню і вбили двох українських військових.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: