Після карантину ТКГ шукатиме інший майданчик замість Мінська – Резніков

Читать на русском
У Білорусі в пошані антиукраїнська риторика, і українські військові, безумовно, беруть до уваги цей фактор
Олексій РезніковВідкрите джерело

Українська делегація в Тристоронній контактній групі після завершення пандемії коронавірусу не поїде до Мінська і почне підшукувати новий майданчик для зустрічей і переговорів, оскільки Білорусь дозволяє собі антиукраїнську риторику.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в ефірі «Свобода слова».

Загроза чи залякування: що відбувається на кордоні України з РФЧому Росія стягує війська до кордону з Україною та чи можливе повномасштабне вторгнення на Донбасі, читайте в матеріалі «Слово і діло».

«Ми категорично повідомили, що не будемо брати участь у засіданнях ТКГ, якщо раптом завершаться карантин і буде запропоновано продовжити консультації, як і раніше, в Мінську. Ми пояснили, що українська делегація не направлятиме своїх членів до Мінська для зустрічей у реальному житті. Все одно доведеться шукати для зустрічей іншу країну і інше місто. Я думаю, оскільки сьогодні Білорусь поки знаходиться під впливом Російської Федерації, то для нас немає довіри до цієї території», - розповів він.

Резніков додав, що в Білорусі в пошані антиукраїнська риторика, і українські військові, безумовно, беруть до уваги цей фактор.

Раніше Резніков заявляв, що Сполучені Штати, як член ОБСЄ і гарант Будапештського меморандуму, можуть і повинні взяти участь у переговорах по Донбасу на рівні як мінімум «Нормандського формату» і Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: