ТКГ може перебратися до Польщі – Кравчук

Читать на русском
Кравчук упевнений, що проти такого варіанту різко виступить Росія, оскільки будь-яка інша країна крім Білорусі Москві не вигідна
Леонід КравчукВідкрите джерело

Переговори у форматі Тристоронньої контактної групи можуть бути перенесені на територію Польщі, як нейтральної та демократичної країни.

Про це заявив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук в ефірі каналу «Україна 24».

«Якщо взяти колишній соціалістичний табір, то я б назвав Польщу. Тут не буде питань. Ми з Польщею не завжди були друзями, але були й часи дружби. Було і багато проблем, і на кордоні, і не тільки. Тому ніхто не скаже, що Польща вірний друг України. Це було б нормально», - сказав Кравчук.

Загроза чи залякування: що відбувається на кордоні України з РФЧому Росія стягує війська до кордону з Україною та чи можливе повномасштабне вторгнення на Донбасі, читайте в матеріалі «Слово і діло».

Втім, за його словами, проти такого варіанту різко виступить Росія, оскільки будь-яка інша країна крім Білорусі Москві не вигідна.

«Думаю, Росія буде проти, їй потрібно, щоб на переговорах були представники ОРДЛО, а їх вивозити за межі нашої території буде непросто. Але іншого шляху немає, Ми ніколи не погодимося на Мінськ. Якщо Мінськ - я наступного дня заяву напишу про звільнення з посади» - підсумував він.

Раніше віцепрем'єр України Олексій Резніков заявив, що українська делегація в Тристоронній контактній групі після завершення пандемії коронавірусу не поїде до Мінська і почне підшукувати новий майданчик для зустрічей і переговорів, оскільки Білорусь дозволяє собі антиукраїнську риторику.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: