Стефанішина закликала Захід ввести нові санкції проти оточення Путіна

Читать на русском
На думку Стефанішиної, Путін перевіряє нового президента США Джозефа Байдена на міцність, влаштовуючи масштабну ескалацію.
Ольга СтефанишинаРБК-Украина

Країни Заходу повинні ввести нові санкції проти оточення президента Росії Володимира Путіна на тлі ситуації на Донбасі та на кордонах України.

Про це заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі програми «Свобода слова».

Лист Пушиліна: чим може закінчитися ескалація навколо УкраїниЛист Дениса Пушиліна Володимиру Путіну може пролити світло на справжні причини ескалації навколо України.

«Зараз Росія шантажує нас і світ саме тим, щоб зобов'язати Україну відмовитися від реформ, відмовитися від мобілізації міжнародної підтримки, і це очевидні наміри Росії... Ми не повинні плекати ілюзій, що Путін сьогодні є спонсором світової кризи. Весь світ виходить на рівень нових геополітичних викликів», - заявила віцепрем'єр.

На думку Стефанішиної, Путін перевіряє нового президента США Джозефа Байдена на міцність, влаштовуючи масштабну ескалацію.

«Ми не повинні забувати, що насправді для Путіна війна - це спосіб підняти рейтинги, Це передвиборна технологія. Плануються вибори до Держдуми - і на тлі внутрішньополітичних криз, і зокрема 150-мільйонних переглядів роликів про його дачу і Навального, який зараз майже при смерті у в'язниці, війна - це визнана, зрозуміла для Путіна стратегія виборів», - заявила вона.

Донбас: загроза та сценарії анексіїСценарій повної анексії Донбасу цілком відкрито лежав на кремлівському столі, і підготовка до його реалізації активно йшла, але потім його зі столу прибрали. В сміття не викинули, а відклали в скриньку секундної доступності.

Віцепрем'єр додала, що у зв'язку з цим Україна очікує від Заходу жорсткішої відповіді на провокаційні дії Росії.

«Ми очікуємо дій. Важливо говорити про посилення санкцій, важливо говорити про потенційне посилення санкцій проти вузького кола Путіна, про припинення «Північного потоку-2» як елемента протидії гібридній політичній загрозі Російської Федерації», - підкреслила Стефанішина.

Раніше стало відомо, що Варшава здійснює активні заходи щодо посилення режиму санкцій проти Російської Федерації за агресивні дії проти України.

Нагадаємо, в Європарламенті закликали до нових санкцій проти Росії через Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: