Країни G7 випустили заяву щодо ситуації на Донбасі і біля кордонів України

Читать на русском
Відзначається стурбованість G7 і ЄС через масштабне посилення військ РФ біля українських кордонів
Ілюстративне фотоAFP 2021

Міністри закордонних справ країн G7 спільно з главою дипломатії Європейського Союзу Жозепом Боррелем 12 квітня оприлюднили заяву, в якій зажадали від Росії припинити агресивні дії та провокації на кордоні з Україною.

«Ці масштабні пересування військових, що проводяться без попереднього оповіщення, являють собою загрозу і дестабілізують ситуацію. Ми закликаємо Росію припинити провокації та негайно знизити напруженість, відповідно до міжнародних зобов'язань», - йдеться в заяві.

Донбас: загроза та сценарії анексіїСценарій повної анексії Донбасу цілком відкрито лежав на кремлівському столі, і підготовка до його реалізації активно йшла, але потім його зі столу прибрали. В сміття не викинули, а відклали в скриньку секундної доступності.

Крім того, в документі наголошується стурбованість G7 і ЄС через масштабне посилення військ РФ біля українських кордонів. Країни «Великої сімки» висловили підтримку підходу України, її стриманості, і знову вказали, що підтримують незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Окремо були виділені зусилля Франції та Німеччини по роботі в нормандському форматі для досягнення виконання Мінських домовленостей.

Раніше адміністрація президента США Джозефа Байдена попередила Росію про серйозні наслідки для Москви у разі агресії проти України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: