В ОПУ виключили військове вирішення конфлікту на Донбасі

Читать на русском
Україна не планує військового наступу на непідконтрольні Києву території Донбасу, де окопалися проросійські бойовики
Юлія Мендельkanaldom.tv

У команді президента України Володимира Зеленського існує впевненість у тому, що миру на Донбасі можна досягти тільки політико-дипломатичним шляхом. Військовий варіант вирішення конфлікту виключається.

Про це заявила прессекретар президента Юлія Мендель в ефірі телеканалу «Дом».

За її словами, Україна не планує військового наступу на непідконтрольні Києву території Донбасу, де окопалися проросійські бойовики.

«Але інша справа - це Росія. Весь світ сьогодні говорить про скупчення російських військ біля українського кордону. Уздовж східного кордону вже сконцентровано 40 тисяч російських військових, стільки ж в окупованому Криму. А тепер питання: Чи може Росія наступати? Так, і ми це бачили у 2014 році. Але оцінювати ситуацію потрібно тверезо, піддаватися паніці та погіршувати стан речей - це така ж дурість, як недооцінювати реальність загрози», - підкреслила прессекретар.

Саме тому, додала Мендель, у Зеленського всіма силами працюють над відновленням переговорів у нормандському форматі та прагнуть до мирного вирішення.

Раніше радник глави ТКГ Арестович заявив, що військове вирішення конфлікту на Донбасі можливе тільки в тому випадку, якщо Україні нав'яжуть такий сценарій розвитку подій.

Віцепрем'єр-міністр Олексій Резніков оцінив перспективи війни з Росією. На його думку, оскільки Україна не планує піддаватися на російські провокації та не дає Кремлю спровокувати себе, ніякої війни з Росією не буде.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: