Бойовики на Донбасі дистанційно замінували Зайцеве забороненими мінами

Читать на русском
Особливість мін ПОМ-2 полягає в тому, що їх неможливо знешкодити без вибуху - вони відразу ж ставляться на невитягуваність
Міна ПОМ-2Facebook

Російські окупанти та їхні пособники продовжують порушувати правила ведення війни. Так, 12 квітня бойовики дистанційно замінували цивільний сектор населеного пункту Зайцеве.

Про це повідомило оперативно-тактичне угруповання «Північ» на сторінці в Facebook.

«Командування російсько-окупаційних військ намагаючись скомпрометувати Збройні Сили України, вдається до нахабних дій і піддає смертельній небезпеці цивільне населення. Сьогодні, 12 квітня, окупанти підступно здійснили дистанційне мінування цивільного сектора населеного пункту Зайцеве забороненими Оттавською Конвенцією протипіхотними мінами ПОМ-2 під виглядом дій українських військових», - йдеться в повідомленні.

Окупанти використовують на Донбасі заміновані іграшкові літакиСапери ЗСУ підірвали іграшковий планер, начинений вибухівкою. Що було б, вияви таку іграшку діти - питання, яке коментарів не потребує.

Особливість мін ПОМ-2 полягає в тому, що їх неможливо знешкодити без вибуху. У 2011 році Україна підписала Оттавську конвенцію, згідно з положеннями якої всі запаси мін ПОМ-2 були знищені під контролем спостерігачів. Росія цю конвенцію не підписувала, зберігши та примноживши запаси мін.

«Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представникам ОБСЄ через українську сторону Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін», - додали в повідомленні.

Нагадаємо, з початку бойових дій на Донбасі, тобто в період з квітня 2014 року по серпень 2020 року жертвами мін і вибухівки на території Донецької та Луганської областей України стали щонайменше 42 дитини.

У суботу, 3 квітня, поблизу населеного пункту Шуми на Донбасі загинув український військовий. Він підірвався на невідомому мінно-вибуховому пристрої.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: