Ескалація на Донбасі залежить виключно від Путіна – Данилов

Читать на русском
На думку секретаря РНБО, загострення може бути пов'язане з будь-якою причиною, і вигідна ескалація на Донбасі тільки Росії
Олексій ДаниловАпарат РНБОУ

Ескалація стану на Донбасі залежить виключно від президента Росії Володимира Путіна. Україна не збирається займатися ніякими військовими провокаціями, оскільки зацікавлена у мирі та цінує життя своїх військовослужбовців.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данилов в інтерв'ю lb.ua.

«Чи буде загострення, залежить тільки від Путіна. З нашого боку ми не плануємо ніяких загострень, оскільки цінуємо життя кожного нашого солдата і хочемо, щоб все якомога швидше закінчилося... Путіну людей не шкода, це велика проблема», - зазначив він.

На думку секретаря РНБО, загострення може бути пов'язане з будь-якою причиною - з пандемією коронавірусу, зміною влади в США, майбутньою зміною канцлера Німеччини. І ескалація вигідна тільки Росії.

«Ми точно не збираємося на цьому етапі займатися якимись провокаційними діями щодо Російської Федерації», - додав Данилов.

Нагадаємо, на терміновому засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей 7 квітня сторони підтвердили необхідність відновлення режиму припинення вогню. Однак відповідна заява не була підписана через позицію, яку зайняла Росія.

Моніторингова місія ОБСЄ з 2 по 5 квітня зафіксувала на Донбасі 1600 випадків порушення режиму припинення вогню - 1424 порушення в Донецькій області та 126 - в Луганській.

За минулу добу, 6 квітня, на Донбасі бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню. Всього за вчорашній день в зоні операції Об'єднаних сил загинули двоє українських військових. Всього з 2 по 5 квітня загинули три військовослужбовці ЗСУ, ще чотири отримали бойові поранення і травми; був поранений мирний житель, а на непідконтрольній території загинула дитина.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: