Військова активність РФ: міністр оборони України зробив заяву

Читать на русском
Росія своїми заявами про пересування військ, демонстрацією боєготовності і перекиданням техніки до кордонів України намагається посіяти паніку серед українців.
Андрій Таранmil.gov.ua

Росія своїми заявами про пересування військ, демонстрацією боєготовності і перекиданням техніки до кордонів України намагається посіяти паніку серед українців і залякати інших країн.

Про це йдеться в заяві міністра оборони України Андрія Тарана щодо військового нарощування військ РФ поблизу українського кордону і ескалації на Донбасі. Її публікує пресслужба Міноборони.

Між молотом і ковадлом: чи перейде Росія в атаку проти УкраїниЗростання напруженості на кордонах з Україною спричинене бажанням Росії продемонструвати свою міць і значення.

За словами міністра, російські пропагандисти «розганяють страшилки, орієнтовані на жителів наших тимчасово окупованих територій, про нібито агресивні наміри сил оборони України і підготовку до якогось наступу».

Як заявив Таран, «мілітаризація» інформаційного простору, заяви про відновлення бойових дій і відео ешелонів військової техніки РФ у напрямку районів поблизу державного кордону України повинні посіяти паніку серед населення України та залякати світове співтовариство.

«Справжніми цілями нарощування Російською Федерацією військової присутності поблизу кордону України та на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, можуть бути посилення тиску на Україну з метою примушення до поступок у переговорному процесі, та демонстрація, у тому числі — провідним державам Заходу, готовності до застосування збройної сили щодо України. Його Росія розглядає остаточним засобом досягнення своїх стратегічних цілей, якщо інші засоби виявляться неефективними. Стратегічною ж ціллю Російської Федерації щодо України залишається її повернення під свій контроль та зрив нашого євроатлантичного шляху розвитку», - сказав голова Міноборони.

На його думку, активізація збройної агресії РФ проти України можлива тільки за умови прийняття відповідного політичного рішення на найвищому рівні у Кремлі.

Він зазначив, що Україна налаштована на цивілізований шлях повернення своїх тимчасово окупованих територій, проте ніяких компромісів у відстоюванні інтересів нашої країни не може бути.

Глава Міноборони підкреслив, що найбільш переконливим і ефективним механізмом донесення до офіційної Москви стійкої і безкомпромісної позиції міжнародного співтовариства щодо підтримки України є прискорення виконання рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 року щодо членства України в Альянсі.

Нагадаємо, на Донбасі останнім часом спостерігається ескалація ситуації.

Крім того, головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що Росія нарощує війська біля держкордону України - на півночі, на сході і на півдні.

У США зажадали від Росії пояснень і заявили про повну боєготовність.

У РФ заявили, що переміщення російської армії - внутрішня справа країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: