Резніков оцінив ймовірність війни з Росією

Читать на русском
Резніков закликав українців не панікувати і нагадав, що те, що відбувається - це елемент гібридної війни, яку практикує Кремль
Олексій РезніковФото УНІАН

Оскільки Україна не планує піддаватися на російські провокації та не дає Кремлю спровокувати себе, ніякої війни з Росією не буде.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Те, що відбувається, ми сприймаємо як елемент інформаційної війни, яка є складовою гібридної війни. Створення цієї напруги, це якраз створення панічного можливого настрою суспільства. Люди, не бійтеся. Не буде війни. Україна не планує робити жодних відповідей на провокації, але наша армія сильна... Ми не плануємо робити нічого такого, щоб дати привід або шанс, щоб отримати наступ», – сказав Резніков.

Між молотом і ковадлом: чи перейде Росія в атаку проти УкраїниЗростання напруженості на кордонах з Україною спричинене бажанням Росії продемонструвати свою міць і значення.

При цьому раніше Резніков заявляв, що не можна виключати можливості провокацій або прямої військової агресії Росії на території України.

Нагадаємо, в Генштабі заявили, що на окупованих Росією територіях України знаходиться до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

На Заході виявили ряд підтверджень того, що Росія активно перекидає на кордон з Україною масу військової техніки, при цьому маскуючи її номери. Серед них виявили сумнозвісну 76-ту гвардійську десантно-штурмову дивізію з Пскова, а також важкі вогнеметні системи - неконвенційну зброю.

У Кремлі заявили, що російська армія нібито нікому не загрожує і буде перебувати біля кордонів стільки, скільки забажає - поки президент РФ Володимир Путін не віддасть інший наказ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: