Київська область продовжила карантин до 23 квітня

Читать на русском
Рішення про продовження карантину до 23 квітня схвалила обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій
Ілюстративне фотоAssociated Press

Карантин у Київській області продовжується до 23 квітня у зв'язку з важкою епідеміологічною ситуацією в області.

Про це 9 квітня повідомила Київська обласна державна адміністрація з посиланням на голову області Василя Володіна в Facebook.

«Ситуація з поширенням COVID-19 в нашій області залишається складною. Майже щодня фіксуємо дуже високий рівень захворюваності та госпіталізації. У той же самий час ми бачимо, що напруженість стану справ продовжує варіюватися в залежності від території. В об'єднаних громадах ситуація також дуже різна. Тому комісія прийняла рішення продовжити Додаткові протиепідемічні заходи в області до 23 квітня. Ще раз підкреслюю кожна громада може окремо приймати рішення про застосування заходів, передбачених цим протоколом, оцінюючи ситуацію на своїй території», - заявив Володін.

Локдаун в Києві: які будуть обмеження та як отримати спецперепустку для транспортуКарантин у Києві посилюють із 5 квітня. Список обмежень, чи буде комендантська година, як отримати спецпропуск для транспорту – в матеріалі Слово і діло.

Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні 9 квітня схвалила рішення про продовження карантину до 23 квітня. На окремих територіях влада зможе:

  • призупиняти освітній процес.
  • збільшувати або зменшувати кількість громадського транспорту та інтервали його руху
  • перевозити можна буде лише 50% пасажирів від можливостей транспорту.

Загалом, на території області продовжують діяти абсолютно всі заходи, які передбачаються для областей «червоної зони» адаптивного карантину.

Нагадаємо, в Україні вже кілька міст і областей посилили карантин. У Києві локдаун триватиме щонайменше до 16 квітня, Львів продовжив обмеження до 19 квітня. У Харкові посилять карантин з 10 квітня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: