Харків може посилити карантин з 10 квітня

Читать на русском
У Харкові з 10 квітня можуть посилити карантин. Громадський транспорт і метро не закриватимуть, однак обмежать час роботи барів і кафе. Дитсадки працюватимуть у звичайному режимі.
Ігор Тереховфото міськрада Харкова

Влада Харкова допускає, що з найближчої суботи, 10 квітня, карантин у місті можуть посилити. Громадський транспорт і метро не закриватимуть, однак обмежать час роботи барів і кафе.

Про це повідомив секретар Харківської міськради Ігор Терехов в ефірі телеканалу «Україна 24» в середу, 7 квітня.

Дві області перебувають на межі «червоної» зони – НемчіновДо червоної зону карантину найближчим часом можуть потрапити Харківська та Хмельницька області.

За його словами, рішення про те - посилювати карантин чи ні - буде прийнято протягом трьох днів. Все буде залежати від показників щодо рівня госпіталізацій і захворюваності.

«Ми приймемо рішення про те, що починаючи з суботи ми введемо жорсткіші заходи щодо карантинних обмежень. У чому вони будуть виражатися: перш за все, що стосується громадського транспорту, метро як працювало, так і працюватиме, оскільки метро в будь-якому мегаполісі має закриватися останнім, а не першим. Громадський транспорт як працював, так і працюватиме», - сказав Терехов.

За його словами, в Харкові буде обмежений режим роботи ресторанів, барів, кафе - вони будуть працювати до 20:00. Крім того, буде посилено контроль за роботою продовольчих ринків. Непродовольчі магазини будуть закриватися о 20 годині.

Школи будуть працювати з 1 по 4 клас у звичайному режимі, а з 4 по 11 клас включно - на дистанційному режимі навчання. Дитячі садки закривати не будуть.

Нагадаємо, раніше у Харкові заявляли, що не закриють дитячі садки і початкові класи навіть в «червоній» зоні карантину. Зараз Харків ще поки у «помаранчевій».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: