Шмигаль відповів на прохання Кличка про запровадження загальнонаціонального локдауна

Читать на русском
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль відповів на вимогу мера Києва Віталія Кличка запровадити загальнонаціональний локдаун в Україні.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль відповів на вимогу мера Києва Віталія Кличка запровадити загальнонаціональний локдаун в Україні.

Він запропонував разом звернутися до президента за призначенням нового голови Київської міської державної адміністрації (КМДА), написав чиновник у Facebook.

Зменшення податків та компенсації: як місцева влада допомагає бізнесу під час карантинуЯк в Україні місцева влада допомагає бізнесу під час карантину, читайте у матеріалі «Слово і діло».

За словами Шмигаля, в деяких регіонах після запровадження «червоної» зони карантину ситуація з поширенням коронавірусу вирівнялася. Але столиця й досі залишається у ній, і міська влада має зосередитися на тому, як швидко пройти пік третьої хвилі COVID.

Прем'єр підкреслив, що мер Києва і голова КМДА Віталій Кличко має свою відповідальність в питанні впровадження та контролю за перебігом місцевого локдауна.

«Уряд завжди прислухається до порад і закликів представників місцевої влади, ми готові до співпраці. Якщо її мета - не політичний піар... Але якщо у мера Києва, який також є головою міської адміністрації, інша думка... І він вважає, що одночасно повноважень міського голови і голови КМДА йому недостатньо, щоб ефективно протидіяти COVID у столиці, тоді можемо разом звернутися до президента України з пропозицією про призначення нового голови КМДА», - зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, 9 квітня Кличко виступив із вимогою до уряду запровадити справжній загальнонаціональний локдаун в Україні та заборонити міжобласне транспортне сполучення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: