США відреагували на підтягування військ РФ до кордонів України повною боєготовністю

Читать на русском
До нездорової активізації російської армії американські війська в Європі перебували в стані неповної бойової готовності
Ілюстративне фотоi1.wp.com

Боєготовність Європейського командування армії США підвищена до максимально можливого рівня на тлі того, що російські війська стягуються до українських кордонів.

Про це повідомляє The New York Times, посилаючись на власні джерела.

До нездорової активізації російської армії на кордоні з Україною Пентагон тримав американські війська в Європі в стані готовності «можлива криза». Однак тепер боєготовність військ США підвищена до рівня «потенційна неминуча криза», тобто до максимальної. Далі - тільки наказ до початку бойових дій.

«Північний вітер»: чи втрутиться Росія у конфлікт на ДонбасіВатажок самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін заздалегідь відмовився від військової допомоги РФ.

Американські експерти висловлюють побоювання, що можлива операція російських військ на Донбасі може обернутися серйозними наслідками. А військові США нарахували не менше чотирьох тисяч російських військових у супроводі техніки, спішно підтягнутих до українських кордонів на додаток до вже існуючих на ній сил.

Раніше Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак у Раді заявив, що на окупованих Росією територіях України перебуває до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

Раніше Хомчак заявляв, що Україна готова наступати на Донбасі. Однак перед цим необхідно оцінити ризики та прорахувати сили й можливості української держави та армії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: