У НАБУ прокоментували обшуки в ОАСК і причетність брата Вовка

Читать на русском

НАБУ і САП викрило на хабарі двох адвокатів, один з яких брат Павла Вовка - Юрій Зонтов. Обшуки проходять в будівлі ОАСК і за місцем проживання адвокатів.
Фото Слово і діло

Національне антикорупційне бюро підтвердило факт обшуків в Окружному адмінсуді Києва через хабар, який вимагали двоє адвокатів. Одним з них є брат глави ОАСК Павла Вовка – Юрій.

Про це повідомила пресслужба НАБУ у вівторок, 6 квітня.

«НАБУ та САП викрили «на гарячому» двох адвокатів, які обіцяли за 100 тис. дол. США та через голову ОАСК вирішити питання з одним із суддів ОАСК про позитивне рішення у справі за позовом суб'єкта господарювання», - йдеться в повідомленні.

У відомстві уточнили, що детективи НАБУ зараз продовжують обшуки у приміщенні суду і за місцем проживання адвокатів. Один з них є близьким родичем голови ОАСК.

«Зараз це вся інформація, яку ми можемо розголосити враховуючи таємницю слідства», - додали в НАБУ.

Нагадаємо, ми писали, що в будівлі ОАСК сьогодні проходять нові обшуки.

А брата Павла Вовка Юрія Зонтова затримали детективи НАБУ при отриманні грошей, які він як посередник повинен був передати голові Окружного адмінсуду Києва.

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим.

За версією слідства, Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також політичних еліт та бізнес-кіл.

Зокрема, для цього голова ОАСК нібито використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їхнім розглядом та з наперед визначеним результатом.

Крім того, зазначена організація намагалася захопити владу в Україні, отримавши контроль над Вищою радою правосуддя і Вищою кваліфікаційною комісією суддів. Для цього вони нібито ухвалювали рішення в інтересах деяких чиновників, а ті, своєю чергою, призначали до ВРП та ВККС підконтрольних ОАСК осіб.

Нещодавно після відмови продовжити слідство НАБУ і САП ухвалили рішення про завершення розслідування справи плівок Вовка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: