У ВАКС пояснили, чому не продовжили слідство у справі плівок Вовка

Читать на русском
В антикорупційному суді пояснили, що підстави для продовження слідства у справі плівок керівника ОАСК вже досліджувалися раніше.
Павло Вовкфото: babel.ua

Вищий антикорупційний суд не продовжив слідство у справі плівок голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка, оскільки Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура недостатньо це обґрунтували.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«Таким чином, відмова у задоволенні клопотання зумовлена тим, що сторона обвинувачення не надала слідчому судді достатнього обґрунтування необхідності продовження строку досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні, а ті доводи, на які посилалися, не були підтверджені належним чином», – інформує суд.

Як повідомляють у ВАКС, вказані для продовження розслідування слідчі (розшукові) та процесуальні дії, а також обставини, що перешкоджали здійснити їх раніше, вже досліджувалися судом раніше, а нових органи правопорядку не навели. Також детектив нібито не навів у клопотанні доказів щодо часового обсягу розмов, які зафіксовані під час проведення НСРД та які неможливо швидко опрацювати.

Крім того, детектив не довів, що експертизи у справі будуть готові до спливу максимального строку слідства, тобто до 17 липня. Не вказав він і те, що протягом цього часу буде відшукано зразки голосу для проведення експертизи, які відмовилися надати підозрювані. Водночас суддя визнав за можливе проведення деяких процесуальних дій і після завершення слідства, оскільки такі дії не спрямовані на отримання доказів.

Раніше після відмови продовжити слідство НАБУ і САП ухвалили рішення про завершення розслідування справи плівок Вовка.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства, Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також політичних еліт та бізнес-кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК нібито використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їхнім розглядом та з наперед визначеним результатом.

Крім того, зазначена організація намагалася захопити владу в Україні, отримавши контроль над Вищою радою правосуддя і Вищою кваліфікаційною комісією суддів. Для цього вони нібито ухвалювали рішення в інтересах деяких чиновників, а ті, своєю чергою, призначали до ВРП та ВККС підконтрольних ОАСК осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: