НАБУ затримало рідного брата голови ОАСК Вовка

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку затримали родича чинного очільника Окружного адмінсуду столиці за підозрою в корупції.
Павло Вовкфото: babel.ua

Національне антикорупційне бюро викрило на одержанні 100 тисяч доларів неправомірної вигоди брата голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка Юрія, які нібито мали передати самому керівнику ОАСК.

Про це «Слово і діло» повідомили співрозмовники в антикорупційних органах правопорядку.

Як стверджують джерела, брата Вовка Юрія Зонтова затримали детективи НАБУ під час одержання грошей, які він як посередник мав передати голові Окружного адмінсуду Києва. Наразі у будівлі ОАСКу тривають обшуки, які проводять працівники НАБУ.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства, Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також політичних еліт та бізнес-кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК нібито використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їхнім розглядом та з наперед визначеним результатом.

Крім того, зазначена організація намагалася захопити владу в Україні, отримавши контроль над Вищою радою правосуддя і Вищою кваліфікаційною комісією суддів. Для цього вони нібито ухвалювали рішення в інтересах деяких чиновників, а ті, своєю чергою, призначали до ВРП та ВККС підконтрольних ОАСК осіб. Нещодавно після відмови продовжити слідство НАБУ і САП ухвалили рішення про завершення розслідування справи плівок Вовка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: