НАБУ проводить обшук у голови ОАСК Вовка: йому повідомили про підозру (доповнено)

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку проводять слідчі дії за місцем проживання керівника столичного Окружного адмінсуду.
Павло Вовк

Національне антикорупційне бюро проводить обшуки у голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка, а також повідомило йому про підозру.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили джерела в антикорупційних органах правопорядку.

За словами співрозмовників, сам Вовк наразі перебуває у відпустці і його місце перебування не встановленого. Також, як вказують джерела, детективи НАБУ проводять обшуки в інших фігурантів справи.

Співрозмовники додали, що Вовку, його заступнику Євгену Аблову, п'яти суддям Окружного адмінсуду Києва, а також голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку повідомили про підозру. За інформацією «Слово і діло», підозри їм погодив заступник генерального прокурора Андрій Любович, оскільки керівник САП Назар Холодницький перебуває у відпустці.

Як з'ясувало «Слово і діло», голові ОАСК повідомили про підозру у створенні злочинної організації; організації дій, спрямованих на захоплення влади; одержання неправомірної вигоди за вплив, а також у втручанні в діяльність державного діяча.

Його заступнику Аблову, суддям ОАСК Ігорю Погрібніченку, Ігорю Качуру, Богдану Саніну, Олексію Огурцову, Володимиру Келеберді, а також двом адвокатама Ростиславу Кравцю і Олександру Кротюку повідомили про підозру в участі в цій злочинній організації.

Водночас у пресслужбі Окружного адмінсуду Києва повідомляють про проведення слідчих дій у приміщенні нібито у «справах Майдану». У суді додали, що обшуки тривають на підставі ухвали Ленінського районного суду міста Кіровограда.

Нагадаємо, 26 липня НАБУ проводило обшуки в Окружному адмінсуді Киева. Також у ГПУ розкрили деталі слідства, в межах якого проводили обшуки в будівлі суду. Пізніше, Вовку вручили підозру. Директор НАБУ Артем Ситник навіть просив цю справу передати детективам, проте колишній генеральний прокурор Юрій Луценко відмовив.

Крім того, до Вищої ради правосуддя надійшли клопотання про відсторонення голови ОАСК, судді цього суду та іншого служителя Феміди. Однак ВРП не побачила підстав для відсторонення Вовка.

Раніше детективи НАБУ розслідували справу про можливе незаконне збагачення Вовка. Також у межах цієї справи у нього проводилися обшуки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: