У Білорусі за березень затримали понад тисячу протестувальників

Читать на русском
Понад 1 100 учасників протестів затримали за березень у Білорусі. За цей час у судах розглянули понад 490 адміністративних справ.
Фото DW

Понад 1 100 учасників протестів затримали за березень у Білорусі. За цей час у судах розглянули понад 490 адміністративних справ.

Про це повідомляють у правозахисному центрі «Весна».

«Минулого місяця зафіксовано 1 тис. 139 затримань через політичні причини, з них в Мінську - 841», – йдеться в повідомленні.

Втекли від репресій: хто з публічних людей Білорусі виїхав з країниЗ Білорусі після погроз були змушені виїхати кілька журналістів, а також головна опонентка Олександра Лукашенка на виборах.

Також зауважують, що після розгляду понад 490 адміністративних справ у судах було призначено 395 адміністративних арештів на термін від 3 до 30 діб. Крім цього протестувальникам виписали 82 штрафа у розмірі від 2 до 200 базових величин.

Нагадаємо, У Білорусі з 1 березня 2021 року, значно посилили покарання за участь в несанкціонованих акціях протесту - в країні запрацював оновлений Кодекс про адміністративні правопорушення.

Комітет державної безпеки Білорусі вніс лідера опозиції Світлану Тихановську до списку осіб, причетних до тероризму і підготував документи про її екстрадицію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: