У Мінську знову стягнули спецтехніку, почалися затримання

Читать на русском
У Мінську 27 березня силовики стягнули спецтехніку і знову затримують активістів, які хотіли сьогодні провести чергову акцію протесту.
фото t.me/radiosvaboda

До центру столиці Білорусі силовики стягують спецтехніку через плани опозиції провести в суботу масову протестну акцію. Також повідомляється про затриманнях активістів.

Про це інформує портал TUT.by в Telegram.

Литва не видасть Тихановську МінськуЛитва не розглядатиме прохання генпрокуратури Білорусі про видачу колишнього кандидата в президенти Світлани Тихановської.

«З ранку у Мінську з'явилася спецтехніка, в різних районах столиці помічають БЧБ-прапори, люди без розпізнавальних знаків продовжують боротьбу з символікою», - йдеться в повідомленні.

Портал також виклав фотографії та відео спецтехніки, привезеної в різні райони міста. На проспекті Пушкіна зафіксували машину з рулонами колючих дротів, яку можна оперативно розгортати на вулицях.

Авто с колючей проволокой едут по проспекту Пушкина в МинскеTUT.BY. Политика

Велике скупчення техніки помічено біля Палацу незалежності - резиденції Олександра Лукашенка. На фото - водомети, загороджувальні машини.

Повідомляється, що в Мінську люди без розпізнавальних знаків знищують з'явилася напередодні біло-червоно-білу символіку. В очікуванні акції протесту почалися затримання.

«Підійшли, заламали і повели в автозак через дорогу», - передає TUT.by слова очевидців.

Про затримання також повідомляє і Telegram-канал «Радыё Свабода».

Як відомо, 25 березня, у Білорусі відзначали неофіційне свято День Волі. Опозиція також закликала активістів вийти на вулиці Мінська 27 березня.

Нагадаємо, на цьому тижні країни Балтії впровадили санкції проти 118 білоруських чиновників і силовиків. Їм заборонено в'їзд до Литви, Латвії та Естонії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: