Рішення щодо «Мотор Січі» буде не швидким - Стефанишина

Читать на русском
Якщо мова заходить про націоналізацію або анулювання певних договірних умов, питання з області економіки переходить в область політики
Ольга СтефанишинаФото ТСН

Подальші рішення щодо ситуації із запорізьким авіадвигунобудівним підприємством «Мотор Січ» будуть прийматися ще дуже не скоро, оскільки необхідно дотримати національні інтереси, і знайти взаєморозуміння як з Китаєм, так і з Заходом.

Про це віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина розповіла в інтерв'ю виданню «Главком».

«Зараз настав переломний момент, коли ми, зберігаючи свої стратегічні інтереси та стратегічні технології, повинні знайти таку юридичну формулу, яка їх захистить і водночас дозволить досягти консенсусу з китайською стороною. Причому це рішення має бути зрозумілим і для західного світу. Це дуже складний процес, і тому зараз не приймаються швидкі рішення», - сказала вона.

Перегляд приватизації 90-х: яка позиція керівництва країн колишнього СРСРВ Україні підтримують перегляд підсумків приватизації у 1990-х роках. Тоді як в інших країнах колишнього СРСР утримуються від такого.

Віцепрем'єр зазначила, що китайська сторона називає ситуацію з підприємством відносинами між суб'єктами господарювання. Однак якщо мова заходить про націоналізацію або анулювання певних договірних умов, це питання перестає бути чисто економічним і переходить область політики.

«Україна є хорошим містком між Китаєм і ЄС. Китай - найбільший торговий партнер України, але він також націлений і на ринок ЄС. І сьогодні Українська логістична мережа не настільки розвинена, щоб сповна використовувати ці можливості», - додала вона.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів у дію рішення РНБО, яке стосується націоналізації «Мотор Січі».

Китай у відповідь закликав владу України дотримуватися прав та інтересів китайських інвесторів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: