«Мотор Січ» повернуть у державну власність – Данілов

Читать на русском
Авіадвигунобудівне підприємство Мотор Січ, яке знаходиться у Запоріжжі, повернуть у державну власність.

Авіадвигунобудівне підприємство «Мотор Січ» у Запоріжжі повернуть у державну власність.

Про це заявив Секретар РНБО Олексій Данилов під час брифінгу у четвер, 11 березня.

«Сьогодні схвалене відповідне рішення, згідно з яким підприємство «Мотор Січ» буде повернуто українському народові. Буде повернуто у власність української держави, у законний, конституційний спосіб найближчим часом. Наші підприємства оборонно-промислового комплексу, дивним чином опинилися у приватних руках, на сьогодні кожне буде розглядатися окремо», - заявив Данілов.

Давид АрахаміяНародний депутат України
Арахамія пообіцяв подати законопроєкт про націоналізацію "Мотор Січі" на цьому тижніСказано 4 березня 2021 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, 31 січня у Запоріжжі мали були відбутися збори акціонерів АТ «Мотор Січ», ініційовані китайськими інвесторами та українським бізнесменом Олександром Ярославським.

Зранку під будівлею, де мав пройти захід, зібралися кілька десятків співробітників підприємства з плакатами «Закон на боці Мотора» та «Не дозволимо рейдерського захоплення».

У ситуацію втрутилася навіть Служба безпеки України: там проведення зборів назвали «підготовкою до знищення виробничих потужностей акціонерного товариства, що має важливе оборонне і народногосподарське значення».

Пізніше президент Володимир Зеленський заявив, що за часів його президентства підприємство «Мотор Січ» не будуть продавати іноземцям.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: