Китай відреагував на указ Зеленського щодо «Мотор Січі»

Читать на русском
Китай закликає владу України дотримуватися прав та інтересів китайських інвесторів. Про це сказала представник МЗС КНР Хуа Чуньїн, коментуючи указ президента Володимира Зеленського про націоналізацію підприємства Мотор Січ.
Фото з відкритих джерел.

Китай закликає владу України дотримуватися прав та інтересів китайських інвесторів. Про це сказала представниця МЗС КНР Хуа Чуньїн, коментуючи указ президента Володимира Зеленського про націоналізацію підприємства Мотор Січ.

«Ми бачили відповідну заяву. Ми закликаємо українську сторону захищати законні права та інтереси китайських компаній та інвесторів і належним чином вирішити відповідні питання», - сказала вона, пише ТАРС.

Перегляд приватизації 90-х: яка позиція керівництва країн колишнього СРСРВ Україні підтримують перегляд підсумків приватизації у 1990-х роках. Тоді як в інших країнах колишнього СРСР утримуються від такого.

Як відомо, Зеленський підписав указ, яким увів в дію рішення РНБО, що стосується націоналізації «Мотор Січі».

Раніше РНБО заявили, що «Мотор Січ» повернуть у державну власність.

У відповідь інвестори з Китаю зажадали від міжнародного арбітражу стягнути з України 3,5 млрд доларів. У відповідь на їхні вимоги 28 січня 2021 року Зеленський впровадив санкції проти китайських інвесторів підприємства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: