Китай прокоментував рішення РНБО про націоналізацію «Мотор Січ»

Читать на русском
У МЗС КНР вимагають від України захисту прав китайських інвесторів і дій відповідно до рамок законів
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Китай вимагає від України захистити інтереси китайських інвесторів, які вклали кошти в запорізьке авіадвигунобудівне підприємство «Мотор Січ».

Про це заявив представник Міністерства закордонних справ Китайської Народної Республіки Чжао Ліцзянь на брифінгу, коментуючи рішення Ради національної безпеки та оборони України про повернення підприємства в державну власність, повідомляє sina.com.cn.

«Китай вимагає, щоб Україна захищала законні права та інтереси китайських компаній та інвесторів відповідно до закону, а також належним чином вирішувала пов'язані з цим питання», - заявив китайський чиновник.

4 березня 2021 року голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що у Верховній Раді України найближчим часом буде зареєстрований законопроєкт, який передбачає перехід запорізького авіадвигунобудівного підприємства «Мотор Січ» у власність держави.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що не вважає Китай головною геополітичною загрозою, а також запевнив, що за його президентства контрольний пакет «Мотор Січі» залишиться в Україні.

Інвестори з Китаю зажадали від міжнародного арбітражу стягнути з України 3,5 млрд доларів. У відповідь на їхні вимоги 28 січня 2021 року Зеленський впровадив санкції проти китайських інвесторів підприємства.

Секретар РНБОУ Олексій Данилов під час брифінгу 11 березня підтвердив, що авіадвигунобудівне підприємство «Мотор Січ», яке розташоване в Запоріжжі, повернуть у державну власність.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: