Радуцький виступив за введення загальнонаціонального локдауну

Читать на русском
Інші країни, в першу чергу, європейські, вже ввели безпрецедентні карантинні обмеження заради подолання пандемії коронавірусу.
Михайло Радуцькийradiosvoboda.org

Україна потребує введення загальнонаціонального локдауну, оскільки адаптивний карантин, який діє в країні останні пів року, вже не в змозі стримувати темпи поширення коронавірусу.

Про це заявив голова Комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький у своєму Facebook.

За його словами, інші країни, в першу чергу, європейські, вже ввели безпрецедентні карантинні обмеження заради подолання пандемії коронавірусу.

«Думаю, що в Україні прийшов час для більш радикальних кроків для боротьби з вірусом», - написав Радуцький.

Локдаун в Києві: які будуть обмеження та як отримати спецперепустку для транспортуКарантин у Києві посилюють із 5 квітня. Список обмежень, чи буде комендантська година, як отримати спецпропуск для транспорту – в матеріалі Слово і діло.

Він нагадав, що в декількох регіонах зафіксовано «Південноафриканський» штам коронавірусу, який вважається ще більш агресивним, ніж сумнозвісний «Британський» з посиленою заразністю і смертоносністю. Останній, до речі, вже поширився по всій території України.

«Британський» штам став однією з причин третьої хвилі пандемії. Ризик інфікуватися ним на 50% вище, рівень летальності - на 60%. Саме через «Британський» вірус в країні встановлено ще один антирекорд - тільки за офіційними даними інфіковані майже 20 тисяч громадян», - зазначив Радуцький.

Нагадаємо, Київ з 5 квітня посилює локдаун – закриваються школи та дитсадки. Посилюють карантин ще ряд областей, зокрема Вінницька. На території Київської області о 5 по 9 квітня введуть додаткові карантинні обмеження.

В офісі президента поки не розглядають можливість введення тотального локдауну, щоб не зупиняти всю країну. У Зеленського вважають, що локальний жорсткий карантин справляється з ситуацією з COVID.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: