Кожен четвертий українець підтримує локдаун по всій країні – опитування

Читать на русском
В Україні понад 60 відсотків громадян підтримують жорсткий карантин, а 26 відсотків схвалюють повний локдаун по країні.
фото з відкритих джерел

В Україні понад половина громадян підтримує запровадження жорсткого карантину, якщо захворюваність на COVID-19 зростатиме. Водночас за повний локдаун по країні висловилася чверть опитаних.

Такі дані опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» 23-24 березня.

Якщо завтра локдаун: робота над помилками з досвідом в один рікЯкі висновки може зробити держава напередодні нових локдаунів зважаючи на досвід життя з коронавірусом в один рік – аналізував політолог Олександр Радчук.

«61% підтримують запровадження жорсткого карантину у разі зростання рівня захворюваності на коронавірус (на початку березня - 56%). 37% - протилежної думки. 68% за впровадження жорсткого карантину тільки в регіонах, де ситуація з захворюваністю є небезпечною, 26% - за локдаун на всій території України», - повідомляється за результатами опитування.

Опитування також показало, що з початку місяця різко збільшилася кількість тих, хто вважає, що рівень захворюваності на коронавірус зростає.

«Сьогодні так вважають 68% опитаних (на початку березня - 37%). 22% вважають, що рівень не змінився, тільки 5% говорять, що він зменшився», - йдеться в дослідженні.

Нагадаємо, соціологи за допомогою опитування також з'ясували, що готових вакцинуватися українців за місяць побільшало.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: