Стало відомо, хто контролюватиме дотримання правил локдауну в столиці

Читать на русском
1 квітня було оприлюднено постанову про локдаун в Києві, яка почне діяти в столиці вже з понеділка, 5 квітня.

1 квітня було оприлюднено постанову про локдаун в Києві, яка почне діяти в столиці вже з понеділка, 5 квітня.

Про це йдеться в постанові комісії з питань ТЕБ ​​та НС, опублікованій на сайті КМДА.

З 5 квітня дотримання обмежувальних заходів контролюватимуть Національна поліція, патрульна поліція, управління Держспоживслужби в Києві, КП «Муніципальна охорона», міжрегіональне управління «Укртрансбезпеки», а також районні адміністрації столиці.

Згідно з рішенням, навчання в школах, училищах та вишах усіх типів і форм власності переводиться на дистанційний режим. Також припиняється робота дитячих садків і закладів позашкільної освіти.

Метрополітен, наземний комунальний і приватний транспорт з 00:00 5 квітня мають перейти на режим спеціальних перевезень. Перевозити будуть тільки пасажирів, у яких є спеціальні перепустки, посвідчення особи та маски.

Карантин в Україні: які обмеження і як довго будуть діяти в облцентрахЯкі карантинні обмеження і на який термін запровадили в обласних центрах України, розібралося Слово і діло.

При цьому працівників ДСНС та Національної поліції будуть перевозити тільки за наявності службових посвідчень та засобів індивідуального захисту. А призовників - за наявності повісток, документів та масок.

Крім того, власникам магазинів та інших закладів торгівлі в Києві рекомендують ввести пріоритетний час із 10:00 до 12:00 для обслуговування пенсіонерів.

Також державним і комунальним лікарням заборонили проводити планові госпіталізації, окрім випадків допомоги вагітним, породіллям та новонародженим; допомоги онкохворим; інших випадків при реальній загрозі життю пацієнта.

Нагадаємо, з 5 квітня Київ запроваджує обмеження на роботу метрополітену та наземного громадського транспорту. Як мінімум до 16 квітня в ньому будуть перевозити тільки за спеціальними перепустками.

Також відзначимо, влада Києва не виключає можливості продовження локдауна після 16 квітня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: