Разумков прокоментував можливість введення надзвичайного стану в Україні

Читать на русском
За його словами, повинна послідувати реакція Кабінету міністрів і профільних міністерств – МОЗ, Міносвіти, Мінекономіки та Мінфіну
Дмитро РазумковLIGA.net

В Україні не виключається введення надзвичайного стану через лавиноподібне зростання кількості випадків захворювання на коронавірус та смертності.

Про це заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков в ефірі телеканалу «Прямий».

«На жаль, так, тому що цю статистику потрібно добре розуміти. У нас трохи на другий план в інформаційному просторі відійшло питання коронавірусу», - заявив він.

За його словами, повинна послідувати реакція Кабінету міністрів і профільних міністерств – МОЗ, Міносвіти, Мінекономіки та Мінфіну, тому що сьогодні побороти пандемію можна тільки спільними зусиллями; а тим часом навіть в регіонах, де введені карантинні заходи, вони ігноруються.

Карантин в Україні: які обмеження і як довго будуть діяти в облцентрахЯкі карантинні обмеження і на який термін запровадили в обласних центрах України, розібралося Слово і діло.

«Не потрібно займатися пінг-понгом і перекидати відповідальність один на одного, адже за цим ми можемо втратити найцінніше, що є в цій державі – життя людей», - підкреслив Разумков.

Спікер додав, що якщо уряд подасть пропозиції щодо введення НС, а президент видасть указ, від Верховної Ради послідує відповідна реакція.

«Пропозиції повинні бути подані Кабінетом Міністрів, тому що це епідеміологічна ситуація, далі вони розглядаються президентом, який видає указ. І протягом двох діб парламент повинен зібратися і проголосувати за цей указ. Виходячи з сьогоднішньої ситуації, відповідної інформації ні від президента, ні від Кабінету Міністрів не надходило», - зазначив він.

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні не планують вводити комендантську годину через ситуацію з коронавірусом незалежно від тяжкості епідеміологічної ситуації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: