В ОПУ розповіли, чи чекати локдаун по всій країні

Читать на русском
В Україні поки що не запроваджуватимуть тотальний локдаун через коронавірус. В ОПУ вважають, що локального жорсткого карантину достатньо.
president.gov.ua

В Офісі президента поки що не розглядають можливість запровадження тотального локдауну, щоб не зупиняти всю країну. У Зеленського вважають, що локальний жорсткий карантин справляється з ситуацією з COVID.

Про це заявив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко в ефірі телеканалу «Україна 24» в п'ятницю, 2 квітня.

«Щодо локдауну - ми йдемо місцевими локдаунами по окремим територіям, окремим областям. Цей приклад допомагає не зупинитися всій країні у цілому. Є червоні зони в деяких областях, це не означає, що наприклад у Харківській області або в іншій області, де ще зелена або помаранчева зона, треба запровадити локдаун. Ми йдемо локальними локдаунами, і це допомагає», - сказав він.

Тимошенко навів приклад Івано-Франківської області, яка побула кілька тижнів, практично місяць, у «червоній» зоні, а зараз вона вже з неї виходить.

«А так ми б запровадили локдаун по всій країні і тримали б країну. Тому все ж регіональні локдауни працюють», - додав заступник голови ОПУ.

Нагадаємо, у Києві з 5 квітня посилять локдаун. У столиці закриють школи і дитсадки. Метро і громадський транспорт працюватиме за спецперепустками.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: